Arama
Arama Sonuçları
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Zafer Bayramı’nda ilk kez seslendirildi: İşte “100. Yıl Marşı”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması’nda birinci seçilen eser, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kamuoyunun beğenisine sunuldu.
Kastamonu Saat Kulesi nerede? Saat Kulesi'ne nasıl gidilir?
Saat Kulesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu Saat Kulesi nerede? soruların cevapları haberimizde
"Bu şehir hak ettiğini alacak"
Gündem Medya Haber'in konuğu olan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin açıklamasında; "Sana söz Kastamonu. Bu şehir hak ettiğini alacak. Kastamonu kendi memleketine doyan, üreten, gururlanan bir şehir olacak” dedi.
Savrulan araç saat kulesine çarptı
Tosya ilçesinde iki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
Her haftasonu, bir yudum Kastamonu
Kastamonu’da hayata geçirilen proje ile üniversite öğrencileri, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıyıp turistik bölgelerini gezme fırsatı buluyor.
Kullanılmayan ödenekler, 2 müdürlüğe aktarılacak
Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
“Kastamonu’da artış yok, durum stabil”
Polis Akademi Başkanlığı, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Konferans Salonu’nda Kastamonu İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ile ilgili Büro Amirliğince “Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddet” konulu konferans programı düzenlendi. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında, Kastamonu’da kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik faaliyetlerin yapıldığını vurgulayarak; “Son 3 yıllık rakamlara baktığımız zaman Kastamonu’daki rakamlarda bir stabilleşme var, artış kesinlikle yok” dedi.
Kuzeykent İlkokulu’ndan Kastamonu gezisi
Kuzeykent İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Kastamonu il merkezinde tarihi ve turistik bölgelere inceleme gezisi yaptı.
Saat Kulesi Kırmızı'ya dönecek
7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Günü dolayısıyla 7 Eylül Çarşamba günü Kastamonu Saat Kulesi kırmızı ışıkla ışıklandırılacak.
Uçak Kafe yeni yüzüyle
Aktekke Mahallesi’nde daha önde Millet Kıraathanesi olarak kullanılan pandemi döneminden sonra kullanılmayan Uçak Kafe yatırımcı Yaşar Savaşan tarafından tekrar ayağa kaldırılarak, faaliyete geçirildi.
Şehre kurt indi
Kastamonu’da yolunu kaybettiği düşünülen kurt, Cumhuriyet Meydanına kadar indi. Kent merkezine inen kurt, uyuşturularak tekrar doğal ortamına bırakıldı.
Seyahat acenteleri at çiftliklerine hayran kaldı
2022 Yılı Kastamonu Turizm Tanıtma Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kastamonu Tanıştırma Turu’na katılan seyahat acenteleri, doğa turizmiyle öne çıkan Daday ilçesindeki doğal yaşam çiftliklerine hayran kaldı.
Rusların gözünden Kastamonu...
Kastamonu Belediyespor'la karşılaşmak için ilimize gelen CSKA hentbol takımı heyeti; Kastamonu'yu da fotoğrafladı.
Tarihi Kentler Birliğinden “yüksek katlı bina yapmayın” uyarısı
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı’nda konuşan ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesinin siluetini bozacak yüksek ve büyük yapılardan kaçınılması gerektiği söyledi.
Belediyeden pratik çözüm
Cebrail Mahallesi Kuleli Sokak'ta bulunan ve özellikle geç saatlerde alkol kullanan vatandaşların sıkça kullandığı alan; peyzajla kapatılarak çözüme kavuşturuldu.
Saat Kulesi'nden şok hırsızlık!
Kastamonu'da dün gece saatlerinde yaşanan hırsızlık girişimi 'bu kadar da olmaz' dedirtti.
Saat Kulesi'ni kim bozdu?
Kastamonuluların aşina olduğu ses artık yok. Kastamonu Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Saat Kulesi'nde her yarım saat ve saat başlarında duyulan çan sesine hasret kaldık
Kastamonu’da gezilecek yerler neresi ? Kastamonu’da nerelerde gezilebilir ?
Öncelikle Kastamonu’ya gittik fakat nasıl bir seyahat planı yapmalıyız sorusunu cevaplamak gerekiyor. Çünkü sadece güzel yerleri sıralayınca vakti iyi kullanmak için plan da yapmak gerekli. Çünkü aksi şekilde daha az yer görme ihtimali doğuyor.
Kastamonu hangi yemekleri ile tanınır ? Kastamonu’nun meşhur yemekleri
Kastamonu’ya uğrarsanız mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizinle paylaşacağız Kastamonu’nun meşhur yemeklerinden sizlere bahsedeceğiz Karadeniz Bölgesi'nin Batısında yer alan Kastamonu ilimiz ülkemizin birçok tarihi ve organik zenginliği taşıyan yerlerden biridir. Yaz aylarında yeşilliğin doyumsuz keyfinı çıkarabileceğiniz, kışın ise ortamı sıcacık ısıtan soba eşliğinde keyifli anlar yaşayabileceğiniz Kastamonu yemekleriyle de dillere destan oluyor. Peki Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu ilimizin neyi meşhurdur? Gelin beraber inceleyelim...
Her mirasa bir hançer
Kastamonu'da her mirasa bir hançer
Bir Kastamonu, iki şehir!
YAPRAK DÖKER BİR YANIMIZ, BİR YANIMIZ BAHAR BAHÇE...